Logo HCC Beginners Gebruikersgroep
vraagbaakarchief
Geluids- en Videokaart zoeken
Vraag:
Kan je mij laten weten op welke plaats ik in de computer kan vinden wat de gegevens van de geluidskaart en de videokaart zijn ? In een van de programma's wordt als systeemvereiste gesteld dat er 16-bits audio is. Waar kan ik controleren of de computer aan die systeemeis voldoet.
Antwoord van Kor:
De gegevens van je geluids- en videokaart kun je in Windows vinden door via 'Deze computer' - 'Rechtermuisknop indrukken' - naar 'Eigenschappen' - naar 'Apparaatbeheer' te gaan. Daar staat al je hardware, keurig gerangschikt op onderwerp. Je grafische kaart vind je bij beeldscherm en je geluidskaart onder besturing voor geluid, video en spelletjes.
Ervan uitgaande, dat je geen antieke geluidskaart van 5 jaar of ouder hebt, kan ik je geruststellen met de opmerking, dat zelfs de meest eenvoudigste geluidskaarten 16bit zijn tegenwoordig. Bij mijn weten valt het binnen Windows niet te controleren. Alleen de specificaties in het boekje, dat eventueel bij jouw geluidskaart zit, kunnen wat dat betreft duidelijkheid geven.