Logo HCC Beginners Gebruikersgroep
vraagbaakarchief
E-mail adressen overzetten
Vraag:
Ik zou graag mijn e-mailadressen ergens willen opslaan ivm 'je weet maar nooit crash' en overzetten naar een computer draaiende onder XP. Bestand openen vanuit Adresboek is mogelijk maar mporteren en exporteren blijven, wat ik ook probeer grijs (niet geactiveerd), hoe kan ik dat activeren? Bestand openen in hoofdvenster Outlook Express kan wel, krijg bij im-/exporteren een wizard, dan raak ik het goede spoor bijster.
Antwoord van Jules:
Het 'ergens anders' opslaan van e-mailadressen - erg verstandig om dat regelmatig te doen - is het makkelijkst op de volgende manier: Start Outlook Express.
Klik in de knoppenbalk op 'Adressen' - daarmee opent u het adresboek.
Klik nu op Bestand - Exporteren - Adresboek (WAB).
U krijgt nu een venster met de naam 'Adresboekbestand selecteren om naar te exporteren'. Vergeet die naam maar even. Kies gewoon een map waarin u de kopie van uw e-mailadressen wilt opslaan, geeft de kopie een naam (zonder extensie) en klik op 'Opslaan'. Het bestand krijgt de extensie .wab en is daarmee een adresboekbestand. Een volgende keer dat u een kopie wil maken van uw e-mailadressen (bij mij eens per week) selecteert u dit adresboekbestand om naar te exporteren en alle nieuw of gewijzigde adressen worden erin gezet, Ga niet in het hoofdvenster van Outlook Express naar Bestand - Exporteren - Adresboek want dat lukt alleen als u Microsoft Outlook (en dat is iets anders dan Outlook Express) instelt als standaard e-mail client. Microsoft heeft een voorkeur voor Outlook; niet zo gek want Outlook Express krijgt u gratis bij Windows en Outlook is onderdeel van Microsoft Office waar u (dik) moet betalen.
Vraag:
Ik doe precies wat jij schrijft (dus Express én dan adresboek) maar importeren en exporteren blijft grijs (niet geactiveerd). heb je daar ook nog een oplossing voor? ik heb Outlook als standaard e-mail client.
Antwoord van Jules:
Jij bent niet lastig, maar veel mensen zijn slordig; ze zeggen te werken met Outlook maar bedoelen Outlook Express en omdat de meeste mensen met Outlook Express werken nam ik zonder vragen aan dat ook jij met Outlook Express werkt. Dat was voor mij ook makkelijker want ik werk zelf met Outlook Express en ik ken Microsoft Outlook alleen maar van naam. Maar zoals een advertentie voor het onderwijs zegt: "Je leert nergens zoveel als voor de klas". Ik heb dus Microsoft Outlook geïnstalleerd, ben het programma gaan leren en heb daarin een e-mail account gemaakt.
Start ook even Microsoft Outlook, dan gaan we een kopie van de e-mailadressen maken.
1. Klik op "Bestand" / "Importeren en exporteren".
2. komt nu in de "Wizard Importeren en exporteren".
3. Kies daar de regel "Naar een bestand exporteren" en klik op "Volgende".
4. Je krijgt nu een vensterje "Exporteren naar bestand ".
5. Kies hier: "Door lijstscheidingtekens gescheiden waarden (Windows)".
6. Dan zegt de wizard: "Selecteer de map waaruit u wil exporteren".
7. Selecteer hier de map "Contactpersonen" en klik op "Volgende".
8. Klik dan op de knop "Bladeren" en kies een map waarin je de kopie wil hebben.
9. Vul dan onder achter "Bestandsnaam:" de naam in van je kopie en klik op "OK".
10. Je bent weer terug in het vensterje "Exporteren naar bestand ".
11. Klik hier op "Voltooien" en je bent klaar.